Elvira Vojniković, Predsjednica IZBW

Posebno mi je zadovoljstvo što vas mogu ovako sve skupa poselamiti sa najljepšim nam pozdravom Esselamu Alejkum!

Svi mi,ma gdje bili, treba da imamo jedan zajednički cilj, a taj cilj je uzajamno pomaganje i širenje našeg džemata.

Da bi to postigli,mi moramo imati organizovane, odgovorne i snažne ljude koji to hoće i mogu. Pamet treba da nas vodi jedinstvu, odgovornom i savjesnom radu i djelovanju te odgoju duhovne, kulturne i intelektualne elite.

U protekloj godini smo imali veliki broj uspona na što sam veoma ponosna kao predsjednik ove zajednice. Ako Bog da, ove godine biće ih i više.

Mi kao džemat se moramo osloboditi nedostatka međusobne komunikacije i koordinacije kao posljedice zapuštenosti i krenuti putem međusobnog upoznavanja i saradnje za dobro našeg džemata. Čuda ne postoje na ovom svijetu, osim onih čuda koje stvaraju ljudi sa svojim teškim zalaganjem,voljom i znanjem.

“Allah dž.š. neće promijeniti stanje jednog naroda dok on sam sebe ne promijeni.” (Kur’an, sura Ar-Rad, 11)

Poznato vam je da imamo našu web-stranicu džemata, kao i Facebook stranicu. Na ovaj način možete da nas kontaktirate i da postavljate pitanja koja imate, a mi ćemo pokušati da vam odgovorimo. Ukoliko trebate pomoć, slobodno se obratite zajednici, a mi ćemo vam pomoći ako smo u mogućnosti. Volonteri su uvijek dobrodošli!

Želim da se zahvalim svima onima koji su tu uz nas, koji nas pomažu i koji su na bilo koji način doprinijeli da naša zajednica uspije.

Hvala Vam!
Elvira Vojniković Predsjednica, IZBW